De makkelijkste beauty tip EVER!

Waarom moet je genoeg water drinken?

Je hebt vast wel eens vaker gehoord dat je genoeg water moet drinken. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? Hieronder geef ik antwoord op deze vraag. Misschien heb je wel eens last van de klachten die in deze blog worden benoemd. Veel problemen kunnen opgelost worden door genoeg water te drinken, maar hoeveel water moet je eigenlijk drinken?

Specialisten zeggen dat je gemiddeld 1,5 tot 2 liter water per dag moet drinken als gezonde volwassene. Maar ook wordt vaak gebruik gemaakt van een formule om in jouw specifieke geval uit te rekenen hoeveel water je per dag nodig hebt. Dat is: 0,03 x je lichaamsgewicht = jouw dagelijkse hoeveelheid drinkwater.

1. Een energieboost
Uitdroging is één van de grootste oorzaken van vermoeidheid. Na zuurstof is water het eerste wat je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

2. Spoelt afvalstoffen weg
Water maakt letterlijk je lichaam schoon. Het voert afvalstoffen af waardoor je darmen alle goede voedingstoffen beter opnemen. Dit betekent dat al die belangrijke mineralen voor sterker haar en sterkere nagels dus ook beter terecht komen.

3. Voorkomt hoofdpijn
Vaak is hoofdpijn een teken dat je te weinig water hebt gedronken. Water is namelijk het startpunt voor veel processen in je lichaam. Onder andere zorgt uitdroging voor overschotten en tekorten van stoffen. Een van die stoffen, histamine, zorgt bij een overschot voor hoofdpijn.

4. Een gehydrateerde huid
Dat je een gehydrateerde huid nodig hebt, hoef ik je niet te vertellen. Bij een gehydrateerde krijg je minder snel last van lijntjes. 😉

water-drinken

Bronnen: https://drogespieren.nl/gezondheid/hoeveel-liter-water-per-dag